Wednesday, September 30, 2020

Çikolatalı Babka/ Chocolate Babka

Çikolatalı Babka/ Chocolate Babka
Polonyalıların meşhur mayalı keki ya da çöreği diyebileceğimiz babkayı çikolatalı denedim. Biz bayıldık ! Umarım siz de çok seversiniz. Yapacakların şimdiden ellerine sağlık Hamur için (200 ml lik klasik bardakla) 3 yumurta (orta boy) 100 gram tereyağ 240 ml süt (1+1/5 bardak) 70 gram toz şeker (5-6 yemek kaşığı) şekerin yarısını mayayı aktifleştirmek için kullanacağız diğer yarısını da hamura katacağız 1 tatlı kaşığı instant maya 620-650 gram un (5 bardak kadar yumurta büyüklüğüne göre alacağı un miktarı değişebilir yavaş yavaş ekleyin) İçi için 180 gram çikolata (ben bitter kullandım) Yarım su bardağı şeker 50 gram kakao (yaklaşık 4-5 yemek kaşığı) 100 gram tereyağ Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı krema ya da süt Şerbeti için 6 yemek kaşığı su 4 yemek kaşığı şeker Kalıplar bir adet 30*11 cm baton Bir adet 20*10 kalıp Tammaını 30*11 de yapabilirsiniz 190 C önceden ısıtılmış alt üst ayarda 25-30 dk pişirin. Üzeri çok kızarırsa üstüne yağlı kağıt örtün
via YouTube https://www.youtube.com/watch?v=nz9Gt0ZWgWk

No comments:

Post a Comment